Дългоочакваният снеговалеж вече е факт в градовете.   През новата седмица

...
Дългоочакваният снеговалеж вече е факт в градовете.  
През новата седмица
Коментари Харесай

Колко дълго ще се задържи снегът?

Дългоочакваният снеговалеж към този момент е реалност в градовете.  

" През новата седмица ще има интензивни превалявания от дъжд и от сняг в северните региони на страната. За през днешния ден е разгласен жълт код за обилни превалявания от сняг в Северна България и югоизточните региони. В София към обед се чакат още веднъж валежи от сняг, само че той бързо ще се топи ", съобщи синоптикът Александрина Янкова в студиото на  " България заран ".

Тя предизвести, че мокрият сняг крие опасности за водачите. Ще има заледявания по пътищата. 

" Сутрините температурите ще бъдат негативни - от -2 и ще стигат до 10 градуса. Сбъдна се дълготрайната прогноза за ноември за хубави слънчеви дни и за захлаждане в края на месеца ", разяснява Янкова.

Пред Bulgaria ON AIR тя разясни по какъв начин се е стигнало до опустошителното свлачище в Италия, което лиши живота на седем души.

" Изключително пагубна е обстановката в Италия. Обявено е изключително състояние на остров Иския. Изсипали са се над 150 литра дъжд на квадратен метър и това образува разнообразни свлачища. Най-малко седем са жертвите. Има хора в неопределеност, над 150 къщи са разрушени, няма вода и ток на островчето ", сподели синоптикът. 

Янкова добави, че нейни сътрудници са показали като една от аргументите за голямата трагедия невзетите в точния момент ограничения от локалните управляващи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР